2019.10.13

2019.10.13 - 2019.10.13

Re-learning the pause

Samtal och livepodd

Söndag 13 oktober kl. 14–15.30
Röda Sten Konsthall
På svenska

I en tid som domineras av kvantifieringar, med utbredda berättelser om ”prestanda” och ”produktivitet”, inbjuder vi till att reflektera över begreppet paus.

Med utgångspunkt i Åsa Elzéns verk Avskrift av en träda (2019), som presenteras i biennalen, och En träda, en matta som beställdes till Fogelstad 1919 av Elisabeth Tamm, som senare ingick i Fogelstadsgruppen, möts vi för ett samtal om ekologi, tid och återhämtning.

Modererat av Åsa Elzén, samtalar ekologen och naturaktivisten Pella Thiel med filosofen Stina Bäckström om återhämtning ur ekologiskt och psykologiskt perspektiv. Eventet tar plats på mattan och tillsammans föreställer vi oss olika sätt att sakta ned för att undvika utmattning, både för planeten och för den egna kroppen. 

Samtalet liveströmmas som ett avsnitt av podden Märka och utgör en del av Gothenburg Design Festival på Högskolan för design och konsthantverk. Varmt välkomna!

 
*Programmet är ett samarbete med Open Week Design Festival, Högskolan för design och konsthantverk.
 
Bild: Elisabeth Tamm och Honorine Hermelin tittandes mot kameran och deltagare ur Kvinnliga Medborgarskolan vid Fogelstad, datum okänt, fotograf okänd, del av Åsa Elzéns projekt Avskrift av en Träda, och videostill ur Varför gör man saker då man kunde låta bli?Ett försök, ett gränsland, video, 28 min, Åsa Elzén, 2019