2019.04.05 - 2019.04.05

Frukost och föreläsning om konstkritik och strategier för synliggörande i sociala medier

Fredagen den 5 april blir det frukost och föreläsning om konstkritik och strategier för synliggörande i sociala medier. Tillfället blir en möjlighet till nätverkande för GIBCA Extendeds aktörer, men är också öppet för övriga intresserade.

Plats: Röda Sten Konsthall 
Datum och tid: 5 april kl. 08.30–12.00
Kostnad: Evenemanget är kostnadsfritt men kräver anmälan. Antalet platser är begränsade.
Anmälan: Anmäl dig senast 2 april.
 
Program:
8.30-9.00 Mingel och frukost
9.00-9.15 Välkomna och introduktion till dagen
9.15-10.15 Föreläsning: Jonatan Habib Enqvist: I november 2018 arrangerade Nya Småland en tvådagars konferens om konstkritik i den nya offentligheten. Seminariet ställde bland annat följande frågor: Vilken roll spelar konstkritik utanför centralorten och hur relaterar den till en ny offentlighet? Vilka tider och format är möjliga för konstkritik? Jonatan Habib Enqvist var en av arrangörerna och reflekterar här över seminariedagarna samt blickar framåt.
10.15-10.30 Paus
10.30-11.15 Föreläsning: Olle Agebro, talar om datadriven marknadsföring och effektiva processer för att nå rätt målgrupp digitalt.
11.15-11.45 Frågor och information om GIBCA Extended
11.45-12.15 Nätverkande 
 
 
Jonatan Habib Engqvist är en internationellt aktiv curator och författare med bakgrund i filosofi och estetisk teori. Nya Småland är ett interregionalt och internationellt samtidskonstprojekt. Det initierades och drivs av en curatorisk grupp, fyra konstinstitutioner, tre regioner och ett universitet. Nya Smålands ambition är att formulera långsiktiga relationer, att experimentera och skapa förutsättningar för kritisk och kulturell hållbarhet.
 
Olle Agebro är ansvarig för Göteborg Film Festivals streamingtjänst Draken Film och jobbar med marknadsföring av filmfestivalens program. Vid sidan av arbetet i Göteborg är han styrelseordförande för arthousebiografen Fyrisbiografen som prisats för biografens digitala marknadsföring och publikarbete.
 
Eventet anordnas av Röda Sten Konsthall, i samarbete med Kultur i Väst.