gibca-extended

Vad är GIBCA Extended?

GIBCA Extended samlar det lokala och regionala konstlivet i Västra Götaland. Under GIBCA 2021 kommer gallerier, konsthallar och curatoriska plattformar ta spjärn mot GIBCAs tematik och skapa egna program och utställningar.

GIBCA Extended etablerades 2013 och har växt till att under biennalen 2015 omfatta över 50 konstaktörer i Göteborg och regionen. Inom ramen för GIBCA Extended bjuder vi in konstaktörer att ta spjärn mot GIBCAs tematik och genomföra program, utställningar, events och performance mm. GIBCA Extended lyfter fram den mångfacetterade och unika konstscen som regionen inrymmer; gallerier, konsthallar, curatoriska plattformar, konstnärer, scenkonstaktörer och fria konstgrupper i ett omfattande gemensamt program som fördjupar och ger nya perspektiv på biennalens tematik. GIBCA arbetar tillsammans med aktörerna i GIBCA Extended kring en rad program, en stor kommunikationssatsning och för att skapa ett aktivt publikflöde mellan biennalen och lokala och regionala konstaktörer. 

Du kan hitta alla tidigare medverkande aktörer och deras projekt här på hemsidan. Surfa runt för att se vad konstscenen i Göteborg och Västra Götaland har att erbjuda. Alla program är skapade av aktörerna själva för att du som publik ska kunna ta del av unika och nya konstupplevelser under hela biennalperioden. Vi ser fram emot att visa vad för nya, spännande konstupplevelser konsthösten har att erbjuda 2021!  

Historik

Läs mer om tidigare upplagor och medverkande aktörer här

Kontakt 

För ytterligare information eller frågor kontakta oss på e-mail extended@gibca.se alt. tfn. 031-12 08 46