2018-12-22

Ledig tjänst: utställningsproducent

Röda Sten Konsthall är en utställningsplats för internationell samtidskonst i olika former och uttryck. I husets fyra våningsplan presenteras utställningar, föreställningar och program. Under året initieras och produceras omfattande utställningar med internationella konstnärer. I samarbete med professionella konst- och scenkonstaktörer genomförs utställningar, program och musik- och dansföreställningar. Röda Sten Konsthall är huvudman för Göteborgs Internationella Konstbiennal (GIBCA) och för ungdomsverksamheten Ung & Skapande. Röda Sten Konsthall drivs av Röda Sten Kulturförening.

Arbetsuppgifter

Röda Sten Konsthall söker en producent för produktionen av Göteborgs Internationella Konstbiennal (GIBCA) 2019. Arbetsuppgifterna består i att planera och verkställa produktion och installation av biennalens konstverk och utställningar samt uppföljning efter biennalens avslut. I planeringsarbetet ingår moment så som att göra ansökningar om tillstånd och eventuella fondmedel för specifik verkproduktion, samarbetsöverenskommelser med internationella gallerier och institut, anskaffning av material, planering av logistik för transporter, installation och teknik på biennalens olika arenor samt uppföljning av kostnader enligt budget, avtal och överenskommelser med aktörer och konstnärer.  Under installationsperioden är producenten spindeln i nätet och både praktiska och administrativa förmågor är nödvändiga. Under biennalens tioveckorsperiod av öppethållande kommer du ha skiftande sysslor, allt från underhåll av verk till att vara till hands för publika sysslor. I efterarbetet är du strukturerad, analytisk och noggrann. Att du har förmåga att avsluta uppgifter på ett professionellt vis är avgörande.

Arbetssätt

Du arbetar tillsammans med GIBCAs konstnärliga ledare, curator, Röda Sten Konsthalls tillsvidareanställda producent och övriga arbetslag samt de aktuella konstnärerna. Du rapporterar till Röda Sten Konsthalls verksamhetschef. Du rapporterar till Röda Sten Konsthalls verksamhetschef. Du representerar ofta självständigt verksamheten och kommunicerar med konstnärer, gallerier och andra aktörer i ditt arbete. Du är en viktig del av arbetslaget och tjänsten förutsätter att du ansvarar för helhetsgenomförande – från planering till praktiskt avslut. Detta fordrar en kombination av idérikedom och noggrannhet i förhållande till utförande och innehåll.

Kvalifikationer

För att kvalificera dig till tjänsten ska du ha adekvat högskoleutbildning och flera års arbetslivserfarenhet från produktion av samtidskonst eller likvärdigt område. Anställningen förutsätter att du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Kunskap i andra språk är meriterande. Gedigna kunskaper om samtida konst och god kännedom om konstvärlden lokalt, nationellt och internationellt är ett krav samt att du har relevant kännedom kring leverantörer för material, teknik och andra företag/aktörer som du kommer att samarbeta med eller göra inköp av. Meriterande är vana av att arbeta mot gallerivärlden och privata ägare av konst, liksom mot producerande företag lokalt och nationellt. För att vara kvalificerad för arbetet måste du besitta mycket god organisatorisk förmåga att hålla ihop och självständigt driva projekt i olika faser, att leverera på deadlines och vana av kontinuerlig uppföljning mot budget. Goda kunskaper i Officepaketet är en förutsättning för att kunna genomföra arbetet. Att du har B-körkort är meriterande.

Din bakgrund

Som person är du driftig, strukturerad och har lätt för att skapa goda relationer. Du kan hantera flera parallella uppgifter samtidigt, se helheter och göra prioriteringar. Du är lyhörd och har egen drivkraft samt klarar av att arbeta under hög arbetsbelastning. Att du är en lagspelare är en självklar egenskap som krävs för både ditt arbete och dina kollegors. Viktigt är att du är idérik och kan se alternativa lösningar.

Tjänsten

Omfattning: 100 %
Varaktighet: 1/3-31/12 2019
Tillträde: 2/3 2019 eller enligt överenskommelse
Tjänsten är förlagd till Röda Sten Konsthall, Göteborg

Ansökan

Ansökan består av CV, ansökningsbrev (max en A4) om varför du söker tjänsten samt gärna två referenter med kontaktuppgifter. Ansökan skickas via e-post till rekrytering@rodastenkonsthall.se senast 13/1 2019. Intervjuer kommer hållas i början av februari.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 

Kontaktperson

Mia Christersdotter Norman
Verksamhetschef Röda Sten Konsthall
mcn@rodastenkonsthall.se

Röda Sten Konsthall
Röda Sten 1
414 51 Göteborg

www.gibca.se
www.rodastenkonsthall.se