2018-11-07

Ledig tjänst

TJÄNSTEN ÄR NU TILLSATT!

 

---

 

Röda Sten Konsthall (RSK) söker en kommunikatör och koordinator för Göteborg Internationella Konstbiennal. 

Arbetsuppgifter

Tjänsten har två huvudsakliga arbetsområden: kommunikationsarbete för Göteborgs Internationella Konstbiennal och koordinering av biennalens regionala satellitprogram GIBCA Extended. Arbetsuppgifterna består i att planera, utföra och följa upp kommunikation för bägge verksamheterna, att producera kommunikationsmaterial, skriva och bearbeta texter samt kommunicera i alla förekommande kanaler. Arbetet består också av att planera, genomföra och följa upp aktiviteter inom GIBCA Extended, och således att ha kontakt med samtliga aktörer inom projektet. I arbetet ingår allt från idéarbete till produktion och uppföljning. 

Arbetssätt

Röda Sten Konsthall är huvudman för GIBCA och arbetet organiseras i ett arbetslag som utgörs av både projektanställd och ordinarie personal. GIBCA har en rad institutionella samarbetspartners för att genomföra biennalen och inom GIBCA Extended finns över sextio regionala konstaktörer. Du kommer att ha kontakt med samtliga av dessa. 
 
Som kommunikatör och koordinator är du en viktig del av RSKs arbetslag som består av GIBCAs konstnärliga ledare, curator, kommunikatör, samordnare, producenter, konstpedagoger och tekniker. Arbetssättet är mångsidigt och sker såväl självständigt som i tät samverkan med kollegor och du arbetar nära RSKs ordinarie kommunikatör och programsamordnare. Du rapporterar till Röda Sten Konsthalls verksamhetschef.
 

Kvalifikationer och bakgrund

Som kommunikatör och koordinator på Röda Sten Konsthall krävs adekvat högskoleutbildning och dokumenterad erfarenhet av kommunikationsarbete samt att du arbetat med samordning av ett professionellt och gärna större kultursammanhang. Att du har förståelse för samtidskonst och samtida konstinstitutioners roll är avgörande för att kommunicera verksamhetens inriktning, kontext och att nå dess målgrupper. 
 
Tjänsten som samordnare kräver god organisatorisk förmåga och att du är van att samordna projekt med många aktörer. Att du självständigt kan driva, hålla samman och slutföra ett projekt i dess olika faser är avgörande. 
 
Inom kommunikationsarbetet är du bekväm att arbeta med varierande medier och att kommunicera med olika målgrupper och tilltal. Anställningen förutsätter att du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Ett krav är att du är erfarenhet av att arbeta professionellt med digital kommunikation (hemsida, nyhetsbrev, sociala medier). Du är också van vid att arbeta med Adobe Creative Suite (InDesign, Photoshop och Illustrator). Meriterande är om du har erfarenhet av att skriva konst- och kulturtexter för olika målgrupper (bred, professionell, press, lättläst etc.). 
 
Som person är du social, driftig och har lätt för att skapa goda relationer samtidigt som du är en samarbetsinriktad och prestigelös lagspelare. Arbetet kräver att du klarar av att stundtals arbeta under hög arbetsbelastning. Viktigt är att du är idérik och kan se alternativa lösningar på komplexa problem. Ett gott minne och sinne för detaljer är en tillgång.
 

Anställningsvillkor 

Anställningen är en visstidsanställning 20190201-20191231 med första månaden på deltid därefter heltid eller efter överenskommelse. Arbetsplatsen är Röda Sten Konsthall, Göteborg. 
 

Ansökan 

Ansökan består av CV, ansökningsbrev (max en A4) om varför du söker tjänsten samt ett relevant exempel på något kommunikationsarbete du gjort. Sista ansökningsdag 24 november 2018. Intervjuer kommer att hållas v. 49 och 50. Skicka din ansökan till rekrytering@rodastenkonsthall.se
 
Vi undanber oss vänligen men bestämt förslag och kontakt från rekryteringsfirmor.
 

Kontaktperson 

Mia Christersdotter Norman 
Verksamhetschef Röda Sten Konsthall 
031-12 08 83
 
 
Röda Sten Konsthall är en utställningsplats för internationell samtidskonst i olika former och uttryck. I husets fyra våningsplan presenteras utställningar, föreställningar och program. Under året initieras och produceras omfattande utställningar med internationella konstnärer. I samarbete med professionella konst- och scenkonstaktörer genomförs utställningar, program och musik- och dansföreställningar. Röda Sten Konsthall är huvudman för Göteborgs Internationella Konstbiennal (GIBCA) samt driver ungdomsverksamheten Ung & Skapande. Röda Sten Konsthall drivs av Röda Sten Kulturförening.